Hírlevél

Az égig érő fa - varázsműhely

Az Égig érő fa

Varázsműhely

 

 

A névről, mely egyben életre hívja a műhely esszenciáját:

Benedek Elek által gyűjtött magyar népmese (Az égig érő fa) szimbólumai és az alkímia által leírt transzmutációs folyamatok számos ponton egyezőek.

Mind kettő a belső átalakulás, felemelkedés útját írják le. Éppen ezért választottuk műhelyünk emblémájának, hiszen célunk mindazon összefüggések, analógiák, átjárások feltárása, megtapasztalása, melyek segítséget nyújthatnak megtalálni a bejáratot az emberi lélek titokzatos zugaiba. A gondolatok és az érzelmek ezeken a sötétbe vont helyeken kelnek életre. Mi lehel beléjük életet ? Mi határozza meg minőségüket ? Időtartamukat ? Dinamikájukat ? Forgásirányukat ? Erejüket ?

És megannyi kérdést fogunk együttes erővel modellizálni, s ezáltal közvetlenül megélni. Éppen ezért lett a második név varázsműhely, hiszen maga a varázslat (okkultista értelemben) megint csak az átváltozásról, a transzmutációról szól.

(Akik a szavakba és fölé látnak, már egészen biztosan tudják, milyen fontos szerep jut az első és második sorszámneveknek.)

 

A működésről :

Egy dinamikus, autonóm, független gondolkodású csoportot szeretnénk létrehozni. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik szívesen elmerengenek a boldogságról, a megnyilvánulatlanról, a fizikai világban megtestesülő formákról, a látható és láthatatlan összefüggéseiről, s főleg, akik nem kész válaszokat várnak (itt felhívnánk a figyelmet arra, hogy ne előadásra számítsanak, hanem hús-vér bátor együttes kutató munkára), hanem önmagukba szeretnének alászállni, mert pontosan tudják, hogy a misztériumokat nyitó ajtók kulcsa önmagukon belül van (kódolva) elrejtve.

 

Megegyzés szerint találkozunk 4-6 hetente egy nap erejéig. A varázsműhely egyetlen feltétele 8 fő jelenléte (kivéve az első műhely blokk, hiszen ott a 12 bolygó megtestesítés végett 12 fő jelentkezése szükséges). Bárki bármikor be és kiléphet. Mindenki szabadon dönti el, mennyit szeretne a varázskörön belül tölteni. Vannak azonban olyan témák, melyeknek modellizálása, megértése, integrálása blokkokban történik. Ilyenkor tanácsos a blokkot végig csinálni.

 

A részletekről :

Az első alkalom időpontja : szervezés alatt.

Részvételi díj: 8 000 huf/ alkalom/ fő

Jelentkezés: now@connection-now.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honlap készítés