Scroll to top

Élő Blog

Bárki és bármi teremjen is szemünk elé földi utankon, emlékezzünk arra, hogy senki atya fiával nem találkozhatunk önmagunkon kivül! Néha megtagadjuk, elítéljük, kizárjuk a másikat, mert elvesztettük képességünket arra, hogy belássuk, hogy az akit megtagadunk, elítélünk és kizárunk, az mind mi magunk vagyunk álruhában.

Különbözô hiedelmek mentén alkotjuk meg magunkat, s elhisszük így vagy úgy, hogy a másik különb nálunk, vagy mi magunk vagyunk különbek nála. Ez a ketté hasítás és megkülönböztetés mozgat és ösztökél bennünket arra, hogy erőnek erejével megszerezzük magunknak a másikat, vagy hagyjuk, hogy a másik szerezzen meg magának minket.

Ezért különül el tőlünk a világ, ezért válik harcmezővé életünk a megszerzés vágya és az elkülönültség hiedelmeinek irányítása alatt.

Ha azonban csak egyszer, de már megtörténik, hogy egy nehéznek megélt helyzetben az ítélkezés helyett őszintén, tiszta szívvel felismerjük, hogy mi pont így cselekedtünk volna, ha a másik helyébe lettünk volna, akkor már fordul egy picit a világ, mert már nem zárjuk ki a másikat, hanem együttérzéssel nézünk rá, már nem tagadjuk ki/meg, hanem elfogadjuk tudatlanságat, esendőségét, gyarlóságait.

Mert apránként rádöbbenünk, hogy mi pont ugyanolyan tudatlanok, esendőek és gyarlók vagyunk, voltuk, lehetünk egy adott helyzetben, mint a másik.

És amikor már minden és mindenki, amit megéltünk eggyé válik bennünk, fogadóvá válunk. Mindent és mindenkit feltétel nélkül (el)fogadunk. Már nem hatalmi – megszerzési harctérnek látjuk a világot, hanem egy együttműködő – együtt áramlásnak.

Ekkor és csakis ekkor van vége a harcnak, az agressziónak. Ekkor ébredünk rá arra, hogy a béke, a boldogság, a szeretet mindig hozzáférhetőek voltak és lesznek. Mi magunk akadályozzuk meg a boldogság, béke, szeretet szabad áramlását.

Ez a blog egy élő felület. Mi magunk tesszük azzá, megosztva egymással esendőségeink és tudatosításaink megtisztulási folyamatát.

Ha úgy érzed tudsz segíteni azoknak, akik ellátogatnak erre az oldalra, kérlek osszd meg és küldd el egy egy aktuális témakörröl gondolataidat, felismeréseidet, tapasztalatodat, bölcsességedet a [email protected] e-mail címre.

Panaszkodás

Panaszkodás

Mi a panaszkodás rejtett dinamikája ? Nagyon egyszerűen mondva a cselekvés elkerülése. Miért ? Mert...

Tünde 2021-09-21
A remény

A remény

Vajon miért tartjuk oly nagy kincsnek a reményt ? Miért kapaszkodunk bele oly erősen ? Milyen...

Tünde 2021-06-16
Melyik ujjamat harapjam meg ?

Melyik ujjamat harapjam meg ?

Mit teszel egy olyan helyzetben amikor a belső erkölcsi tartásod határozottan ellenzi a lopást,...

Tünde 2021-06-03
A magány én központú vagy nem?

A magány én központú vagy nem?

A magányt elszigetelődésként éljük meg. Ebben az elszigetelődésben az « én » és a többiek el...

Tünde 2021-05-25
Kötődés - Ragaszkodás

Kötődés - Ragaszkodás

Hogyan lehet felismerni a ragaszkodást és a kötődést ? Tedd fel magadnak a kérdést : egy...

Tünde 2021-05-09
Ellenállás kontra elfogadás

Ellenállás kontra elfogadás

« Engem senki sem győzhet le, mert elfogadtam a vereséget, és nem vágyom semmilyen győzelemre. »...

Tünde 2021-03-14