Scroll to top

Kötődés – Ragaszkodás


Tünde - 2021-05-09 - 0 comments

Hogyan lehet felismerni a ragaszkodást és a kötődést ?

Tedd fel magadnak a kérdést : egy adott kapcsolatban félsz elveszíteni valamit, valakit ? Vágysz arra, hogy egy adott helyzetben semmi se változzék, minden maradjon úgy, ahogyan az neked éppen jó ?

Ha őszinte vagy magaddal és igennel válaszolsz a fenti kérdésekre, biztos lehetsz abban, hogy ragaszkodsz. Ragaszkodásod egyben függőség is, hiszen bebörtönözted magad a veszteségtől való félelembe és a vágyba, hogy minden maradjon változatlan. Ez teljesen lehetetlen. Ez illúzió.

Ha ezen változtatni szeretnél, akkor megtanulsz kötődni. A kötődés nem függőség, a kötődés kölcsönösség. Megtanít elvárások nélkül egy kapcsolatban maradni. Megtanít arra, hogy néha a kötődésre, közelségre van szükség. Néha az oldásra, a távolságra. Egyikhez sem ragaszkodsz. Ha kötődni kell kötődsz, ha oldani kell, odébb állsz. A kötődés segít neked abban, hogy elengedd a félelmeidet és megismerd a törődést. Hiszen a kötődés nem elégíti ki hamis, illúzórikus vágyaidat, szükségleteit.

A kötődés egészséges. A ragaszkodás mérgező. Légy tudatos egy kapcsolatban és válaszd a ragaszkodás mentes szeretetet. Meglátod ekkor túlcsordul benned a tisztelet és olyan mértékű szeretet éled fel benned, hogy eléri a másikat.

Related posts